Известие

Collapse
No announcement yet.

Подробности около разни ремонти на 159

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Хубав пътепис

Трябвало е да пипнеш горната тръба на радиатора, когато температурата е била паднала на 50 - 60 гр. Ако е била доволно топла - термостат. Ако не - резултат от продължителния ППХ.
    Аз клоня към второто.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Тръби много

Ще я разбера, има още 2 месеца от зимата- термостатът ще си покаже.
      Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

• Първоначално публикувано от KroGh Покажи съобщение
        Течността винаги ми е пълна, никога не са пръскали. Колата я имам от 8 месеца. Днес сутринта пробвах да пръсна с изключени фарове и пръскалките не пръснаха. Включих фаровете, пръснах и течност излезе само от пръскалките на десния фар. Левия си беше сухо. Само да остане време и ще видя в MES какво е положението.
        Изключих пръскалките на фаровете, вече не пръскат като пусна на стъклото, но една от дюзите на мигача сълзи леко постоянно щом е на контакт.. има ли начин да изолирам пръскалките още от казанчето за течността?
        Alfa Romeo 159 2.4 JTDm Q-tronic

Comment

• Аз извадих бушона на помпата за фаровете.

Comment

• Ще пробвам и така, но проблема е, че дори и да не пускам препарат за стъклото, пак си сълзи леко.. Ще пробвам с изваждането на бушона и ще видя дали продължава да сълзи. Ако сълзи, ще взема да запуша тръбите с нещо..
            Alfa Romeo 159 2.4 JTDm Q-tronic

Comment

• Забелязах нещо доста странно в моята - в багажника нямам бушонното табло Има ли друг колега с такъв случай?

Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk

Comment

• Моята е седан и няма бушонно табло в багажника.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

• Скоро сменях комплект съединител и маховик на Q4-ката.
                  Така де Румен го сменя. И си поръчах частите от извора - Италия. Общо 506е - хванах промоция от черния петък. Да се пукат от яд родните търгаши

https://www.ebay.com/itm/Kit-Frizion...3:pf:0&vxp=mtr
                  ALFA 156 1.9JTD '98
                  ALFA 159 2,4JTDM Q4 2007

Comment

• Случайно някой да "го е ял този" със замръзването на течността за пръскалките на предното стъкло?
                    Имах около 1 л лятна течност в казанчето, която замръзна. Долях 5 л зимна с надеждата да се размрази, ама нъцки. Поливах дюзите с гореща вода, безрезултатно.
                    Нямам къде да я вкарам на топло, не ми се сваля и подкалник в това време. Мисля да опитам да откача маркуча откъм дюзите и да инжектирам спирт или вряла вода.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Паркинга на метрото на цариградско е с вдигнати бариери от месеци, можеш да я оставиш за през деня да постои на плюсова температура.

От топлината на мотора не би ли трябвало да се размръзнат?

Comment

• Първоначално публикувано от acho_ Покажи съобщение
                        Паркинга на метрото на цариградско е с вдигнати бариери от месеци, можеш да я оставиш за през деня да постои на плюсова температура.

От топлината на мотора не би ли трябвало да се размръзнат?
                        Утре ми предстои пътуване и нямам толкова време да я оставя там. От мотора може и да се сгрее, но ако стои дълго време да работи намясто. На ход за 300 км не можа да се размрази.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

• Като покараш се размразява сравнително бързо на повечето коли.
                          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Някой знае ли, дали на изхода на помпата има възвратен клапан? Ако има, номерът със спринцовката няма да мине.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Еко, пусни си една нова шлаухка свободно от тия за системите (докторските), прихвани я тук там с 2 опашки и карай. Тия дни като се размрази ще си върнеш оригиналното изпълнение.
                              Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                              Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                              Горе главата, нищо че е празна...

Comment

• Благодаря за насоките.

Ще реша проблема кардинално

Уговорих се с един приятел довечера да вкарам кошницата в гаража му, който не е отопляван, но ще пусна една печка - духалка да поработи под калника. Би трябвало за 1 час максимум да стане работата. През това време маркуча и дюзите ще ги тампонирам с горещ парцал.
                                Last edited by ecotronic; d.m.y г., 17:00.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X